6 Ekim 2010 Çarşamba

S.Meyer: Edward Hakkında



Q: Bir noktada Eclipse ile çok ilgileniyorum. Eclipse'ı çok seviyorum çünkü Edward daha flörtçü, bunu bir şekilde görebiliyorsunuz.

SM: Hayal etmesi ve uygulaması zor olan bazı anlar var, herkes bu sahneler olsun istiyor. Ben yavaşlatmaya eğilimliyim ama bir çok editörüm kesti. Çünkü ben sadece oturup "Hadi bu hoş sahne kalsın. Hadi bu mutlu sahne olsun." demek istiyorum.

Q: En çok 'hoş' sahnelerden biri Edward'ın odadayken evlilik teklifi etmesi. Bir çok insanın bu konuda çok sorusu var. Ben bile sadece bu sahne için 10-15 tane sorabilirim. Ama en çok sormak istediklerimden biri şu:
Edward bir noktada geri kafalı. Sadece bir parçacık. "Hayır, hayır, dur evlenene kadar yapmayacağız." dediği zaman ahlaki bir sorundan fazlası yada 'anlaşmanın bitimine kadar emin olmak istiyorum' demek gibi.

SM: Aslında birbirine eş değer iki düşünce var. Birincisi Edward 1901'de doğdu ve kafasında bizimkinde olduğundan çok daha temiz bir dünya var. O herkesin düşüncesini duyuyor. Ama bu onun için biraz.. saygısızca bir davranış. Ve gençliğinin tabularından kaçamıyor. Onun kafasında, kızın istediğini alması yanlış olurdu. Ve tabii ki kızın tamamen farklı bir bakış açısı var. Onun bakışaçısı modern. Ona göre sonsuza kadar beraberler ve onun bakış açısını göremiyor. Ama Edward farklı bir yerden gelmiş. Ve koyduğum her yer, onun tarihine ait olan yerler. Çünkü o...1901'de doğdu.

Q: O bir kahraman!

SM: O farklı biri, çünkü çok farklı deneyimler yaşamış. Bir şeyleri düzeltmek istiyor çünkü bu onun bir parçası ve biliyor ki Bella, Jacob ile giderse daha iyi olur. Bu onun kafasında. Onun mutlu bir vampir olacağını öngöremiyor. Kafasında sürekli Rosalie'nin mutsuzluğu var. Sefil biri olacağını ve çok fazla kederli olacağını düşünüyor. Onun mutlu olmasını istiyor ve şöyle düşünüyor: "daha uzun zaman olunca, belki fikirini değiştirir, belki insan kalmak istediğini söyler, bunu yapabilirim." Bir de bunun fiziksel olarak korkusu var. Edward bunun için gerçekten endişeli. Vampir olmak bir şaka değil! Sürekli bunu tasarlıyor, bu büyük bir anlaşma. Bazıları "sadece onu ısır, sadece ısır" diyorlar. Duramayacağını düşünmüyorlar. Bu kocanızın ya da aşık olduğunuz birinin sizin gibi olması için üç gün boyunca işkence çekmesi gibi. Bu çok uzun bir süre ve üç gün için yeterince kötü bir işkence. Çok büyük bir anlaşma. Bu onun için büyük bir şey, Bella'nın bunun üstesinden gelebileceğini bilmesine rağmen.

Q: Bella'nın korkuları hakkında ne düşüyorsun? Dönüşmeden önce "Dönüştüğümde onu bu kadar sevecek miyim, aynı şekilde hissedecek miyim?" diye düşünüyordu. Edward bundan hiç korkmuş mudur?

SM: Oh, korkmuştur. Bella onun kadar korkmamıştır çünkü "sonsuza kadar onunla olacağım." gibi düşünüyordu. Ama Edward bir şeylerin değişeceğini biliyor. Korkunç şeyler olacağını ve onun kendisine: "bunu bana sen yaptın. Bu korkunç şeylere sahibim ve bu senin yüzünden. Şimdi ailem ölecek, ve ben bunu izlemek zorundayım." diyeceğinden korkuyordu. Sadece negatif yönlerini görüyordu. Onun vampir olmaya karşı gösterdiği tepkiyi ve Bella'nın haklı olduğunu görmesi, onu iyimser yaptı.

Hiç yorum yok: