6 Ekim 2010 Çarşamba

Rob İçin Yeni Bir Film Sinyali



James Hogg'un "Confessions of a Justified Sinner" - ülkemizde 'Bağışlanmış Bir Günahkârın Özel Anıları ve İtirafları' adıyla çıkan- adlı kitabı senaryolaştıran Peter McDougall, senaryosunun şu anda Robert Pattinson'ın elinde olduğunu söyledi.

"Star Trek, Independence Day gibi filmleri yöneten Tom Gormley filmi yönetecek. Patrick Doyle gibi isimler müzik için isimlerinin yazılmasını istediler. Connolly ve Coltrane de katıldı. Twilight yıldızı Robert Pattinson ve Kelly MacDonald şu anda senaryoya bakıyorlar. Eğer Pattinson kabul ederse, devam edeceğiz."
Kitabın konusuysa şöyle;

James Hogg'un başyapıtı olan Bağışlanmış Bir Günahkârın Özel Anıları ve İtirafları'nda şeytani gücün akılcı bir tanımı vardır.

18.Yüzyılın başlarında İskoçya'da Kalvinist bir ailenin büyük bir çöküş yaşayan oğlu anlatılır. Hayatı bir yabancı tarafından değiştirilmiştir ve artık bir dizi cinayetin sorumlusudur. Dünyanın tüm kötülüklerine öfkesini kusmaya başladığında doğayı varlığıyla alt üst edebilecek tek 'dünyevi suç' belirir: Kabil'in gülümseyişi de onun yanındadır. Romanın aldatıcı yapısı bizi kuşkuda bıraksa da...
Her 6.45 okuru bilir ki; şeytanı dışımızda görüp onu bir 'yabancı'zannederiz. Oysa ilk 'suç'un ardında hep biz varız. 'Umutlar ve gelecek yıkılırken', ancak bir yorgunluk hali olabilir ölüm.

Hiç yorum yok: