6 Ekim 2010 Çarşamba

Aksiyon....


TWILIGHT SERİSİ AZ KALSIN AKSİYON SERİSİ OLACAKMIŞ

Twilight’ın yapımcısı Mark Morgan, az kalsın Stephenie Meyer’in kitaplarının yapım hakkını başka bir stüdyonun alacağını ve Edward ile Bella’nın aşk hikayesinin vampir aksiyonu olacağını ortaya çıkarttı.

Şu konuda hepimizin hem fikir olduğuna eminiz; Twilight serisinin en iyi yanı Edward Cullen ile Bella Swan arasındaki aşk hikayesidir; öyle değil mi? Ancak size bir haberimiz var. Eğer ki Stephenie Meyer’in bu muhteşem vampir romanının yayın haklarını bir başka stüdyo almış olsaydı sevdiğiniz karakterleri farklı bir şekilde görebilecek ve daha fazla aksiyon görecektiniz. Ve hatta Bella’nın babası Charlie Swan ölmüş olacaktı!

Twilight yapımcısı Mark Morgan, 22 Eylül günü Los Angeles’ta Nikki Reed’in yeni filmi “Last Day of Summer”ın premierinde HollywoodLife.com’a sansasyonel bir haber verdi. “Ben malzemeyi çok orijinal buldum ve önce MTV’ye ardından da Parmount’a sattım.” diyor ve ekliyor “ 6 ay sonrasında senarist olarak Melissa Rosenberg’i seçtikten sonra bir taslak hazırladık ama hazırlanan taslağı Paramount geri çevirdi”

İster inanın ister inanmayın Mark bu senaryo için bir alıcı bulmakta çok zorlandıklarını, kimsenin istemediğini ifade ediyor. “Birçok stüdyo ile görüşmeye gittik ancak hiç birisi istemedi. Tamamı konuyu es geçti. En sonunda Summit “hadi yapalım” dedi. Summit’in projeye inanması ve yapalım demesi gerçekten büyük bir şanstı. Çünkü muhtemelen Paramount proje için Catherine Hardwicke değil bir başka yönetmeni seçecekti ve senaryo da yeniden yazılacak ve muhtemelen kitaptan farklı olacaktı.”

Peki bu durumda nasıl bir Twilight ile karşılacaktık? “Daha fazla aksiyon ön plana çıkacaktı.” diye açıklıyor Mark. “Bella daha mücadeleci olacaktı. Hatta olası senaryolardan birisinde Bella’nın babası ölecek ve Bella da ilk filmden vampir olacaktı. Daha bir çok garip fikir vardı ortada. Ancak onlar kitapların nasıl bir fenomen olacağını o sıralar göremiyorlardı. Summit ile anlaşmaya varılıp senaryo ortaya çıktığında “Hadi eski senaryoları bir kenara koyalım ve yeniden taslak hazırlamaya başlayalım” diyecek kadar akıllıydılar.

Düşünebiliyor musunuz; burada ufak detaylardan bahsetmiyoruz; Mark’ın söylediklerine göre Paramount, bizim filmde sevdiğimiz her şeyi değiştirecekmiş. Mark da bunu doğruluyor. “Gerçek anlamda her şeyi değiştirmek istediler. İşin ironik kısmı ben Paramount’u severim ama onlar ilk film için Catherine’i seçmeyeceklerdi. Daha büyük birisini düşüneceklerdi. Erkekler. Daha fazla aksiyon. İnanın bana senaryo taslaklarından birisinde bir Koreli FBI ajanı kıyı şeridi boyunca vampirleri kovalıyor ve avlıyordu. Ağaçlarda SWAT ekipleri vardı ve ortam tam aksiyon filmlerindeki gibiydi. Ve vampirler de onları ormandan sürükleyerek çıkartıyorlardı. Kesinlikle çok farklı bir film olurdu.”

Mark bu durumda Bella, Edward ve Cullen Ailesi’ne neler olabileceğinin de çok farkında ve bunların olmamasından dolayı da çok memnun. “Hayranlar bizi muhtemelen öldürürdü. Kesinlikle eminim taşa tutarlardı.”

Hiç yorum yok: