24 Ekim 2009 Cumartesi

USA Weekend: Robert Pattinson Çiğneyebileceğinden Daha Fazlasını mı Isırıyor?

USA Weeken 25 Ekim Pazar günü çıkacak sayısında vampirlerle olan aşk ilişkilerine ve dolayısıyla Robert Pattinson’a yer verdi. İşte yazının Türkçesi…

Bela Lugosi hiçbir zaman Robert Pattinson gibi çığlık atan genç kızların çığlıkları ile uğraşmak zorunda kalmadı.

Ama bu sadece Pattinson’ın ekranda oynadığı hüzünlü vampir Edward Cullen’ın ve Stephenie Meyer’in Alacakaranlık kitap serisindeki aşk ilişkisinin cazibesi. Geçen sonbahar filmlerinden olan “Alacakaranlık”ta Edward ile utangaç kız Bella (Kristen Stewart) arasındaki aşk başladı; 20 Kasım’da vizyona girecek olan “Yeni Ay” ile seri Edward’ın kendisini Bella’nın hayatından çıkarması ile devam ediyor.

Modern vampir imajı hakkında fikir sahibi olmak için Pattinson başlarda “Vampir ile Görüşme” ve “Blade” gibi filmleri izlemiş. Ama gerçekte Edward’ın kim olduğunu işin içine ölümsüzlüğü katmadan, toplumdan dışlanmış karakterleri araştırarak keşfetmiş. Pattinson gülerek, “James Dean’in Asi Gençlik filminin ilk film olan Alacakaranlık’ta büyük etkendi – saç modeli ve bu tür şeyleri etkiledi.” diyor. “Pek çok yönden karakterler birbirlerine benziyorlar: Günlük hayattan bir kız bu garip bireyi çöküşten kurtarıyor.”

James Dean’e benzeyen Pattinson – her zaman genç kızları sürüler halinde kendisine çekiyor. “Yeni Ay” yönetmeni Chris Weitz, “Bu durum Kuşlar filminin genç kızlarla olanı gibi” diyor. “Köşeyi dönüyorsunuz, ve orada da bekleyen bir sıra kız var.”

23 yaşında bir Londra’lı olan Pattinson 185 cm’lik uzun boyu ve çılgınca şekillenmiş saçları ile karşısındakilere baygınlık geçirtiyor. “Bunun ne olduğundan tam olarak emin değilim” diyor. “Bir süre sonra belki bu durumu nasıl kontrol altında tutacağımı anlayacağım. Ama halen spot ışıkları altındaki ceylan gibiyim.”

Ve bir gerçek var ki, çoğu kişi henüz oyuncu Pattinson’ı Vampir Edward’tan ayıramadı. “En başta herkes beni Edward olarak çağırıyordu,” diyor. “Aslında bunu umursamıyorum. Bu karakter ile ilgili bir şey var, ki bir şekilde birbirinden farklı pek çok kişiyi harekete geçirdi ve bir ilgi oluşturdu.”

“Eğer kendi karakterini korumak istiyorsan, bunun için gerçekten savaşmalısın. Savaşmak ile başa çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum,” deyip, tekrar kıkır kıkır gülüyor. “En iyisi olayları akışına bırakalım.”

1 yorum:

B.Kaya dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.