30 Eylül 2009 Çarşamba

Robert Pattinson&Kristen Stewart

Yeni Victoria

Son olarak "Terminator Salvation: The Future Begins" isimli filmde seyrettiğimiz Bryce Dallas Howard, "Twilight" film serisinin üçüncü filmi olacak olan "The Twilight Saga: Eclipse"nin oyuncu kadrosuna dahil edildi.

Serinin üçüncü filminde Bryce Dallas Howard, başaktör Bella'yı öldürme planları yapan kötü kalpli vampir "Victoria" rolünü canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosuna Howard, önümüzdeki Ağustos'ta başlanacak çekimlerde yer alamayacağını açıklayan Rachelle Lefevre'nin yerine dahil edildi.

2010 yılında vizyona girecek olan "The Twilight Saga: Eclipse"nin yönetmen koltuğunda ise, "30 Days of Night" ve "Hard Candy" filmlerinin yönetmeni David Slade oturacak.

Tutulma

"Silent Hill" filmiyle tanıdığımız 14 yaşındaki küçük oyuncu Jodelle Ferland'in Alacakaranlık serisinin üçüncü filmi olacak olan "Eclipse"in oyuncu kadrosuna dahil olduğu açıklandı. Jodelle'in hangi karakteri oynayacağı hakkında çeşitli spekülasyonlar olmasına rağmen, Jodelle'in vampir "Bree" oynaması büyük bir olasılık.

The Twilight Saga: New Moon Fragmanları

New Moon

Bella Arkadaşları

Kristen Stewart - Robert Pattinson

New Moon - Yeni Ay

Yeni Ay - New Moon

Yeni Ay (New Moon) - Stephenie Meyer


Vur' diye mırıldandım, kağıtlar parmağımı kestiğinde; zararı görebilmek için elimi geri çektim. Birkaç damla kan, küçük kesikten dışarı doğru sızıyordu.
Ondan sonra çok ani olmuştu.
Edward kendini bana doğru atmıştı, beni masaya geri fırlattı
Piyanonun yanına doğru yuvarlandım, düşmemi durdurmak için içgüdüsel olarak kollarımı öne attım, camın keskin parçalarına. Dirseklerinden ve bileğinden gelen acının ne kadar yakıcı olduğunu hissettim.
Kafam karışmış bir şekilde, kolumdan aşağıya doğru hızla akan parlak kırmızı kanı; aniden dönüp bakan altı tane kana susamış vampirle beraber; telaşla izledim.

Edward ve Cullen Ailesi'nin diğer üyeleri Bella'nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar. Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar... Bella ve Edward'ı yine sorlu bir mücadele bekliyor.
Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor.

Kapak Resminin Anlamı:

Ölen çiçek; Bu da Bella'yı simgeliyor. O çiçeğin normalde, mutluyken, çok güzel gözükmesi gerekiyor. Ama Edward Bella'dan ayrıldığında, Bella yaşamın hiçbir anlamının kalmadığını düşünüyor bu da onun mutlu bir çiçekten ölmek üzere olan bir çiçeğe dönüşmesine neden oluyor.

Robert Pattison Kristen Stewart İçin Herşeyi Göze Alıyor.

OK! dergisi,Kristen Stewart ve Robert Pattison’u bir kere daha dergi kapağına koymuştu. Bu sefer dergi,Robert’ın kişisel sebeplerden dolayı gerçeği yani Kristen’a olan aşkını saklamak zorunda olduğunu söylüyor.
Dergiye göre; oyuncular Alacakaranlık yapımcıları tarafından birlikteliklerini gizli tutmaları konusunda baskı görüyorlar. Bir kaynak,OK! röportajında durumu şöyle açıkladı: ”Yapımcılar Rob ve Kris’i bir kenara çekip; onlara ilişkilerini birkaç ay daha saklı tutmalarını söylediler. Bu durum ikisinin hayatını bayağı zorlaştırıyor.” Başka Bir Kaynak da şunları söyledi: ”Rob’un tüm dünyası Kristen Rob’un erkek arkadaşları için hiç vakti yok,herkes izindeyken ortadan kaybolur bu sayede uyumadığı her dakikayı Kristen ile geçirebilir. Tamamen Kristen ile ilgilenir.”


“Ayrıca Robert’ın Kristen’e olan aşkı yapımcıları oldukçe tedirgin eder.Robert’ın Kristen’a olan saplantısından dolayı mesleki vaatlerini unutacağından korkuyorlar.”
Kaynak: Wambie

Çevirmen: Zeynep İzel

Kristen Stewart Twilight’ın Hayatını Nasıl Değiştirdiğini Anlatıyor

Adventureland’ın Blu-ray ve DVD’de 25 Ağustos çıkışının beklentisi içinde olan Kristen Stewart bu filmle ilgili ve aynı zamanda ‘Twilight’ ve devam filmi ‘Yeni Ay’la ilgili bir kaç soruya cevap verdi.

“Adventureland”, yerel bir eğlence parkında düşük maaşlı, küçük düşürücü bir işte çalışması gerektiğini farkeden, telaşlı bir yeni kolej mezunu olan James’in hakkında. Kristen James’in birazcık gevşemesine yardımcı olan iş arkadaşı Em’i oynuyor.

Q: Gerçek bir eğlence parkında çekim yapmak eğlenceli miydi?

KS: Evet, son ana kadar oradaki oyuncaklara binmemize izin yoktu, ve daha sonra bizi parktaki en tehlikeli çürük eski bir tahta olanının üzerine bindirdiler. Binmek zorunda olduğumuz tek şey buydu. Ve bunu 15 kere falan yaptık. Jesse’i (Eisenberg) bunu yaparken görmek özellikle eğlenceliydi çünkü hevesi çok engellenmişti. ‘Evet, bu çok eğlenceliydi’ diyordu [gülüyor].

Q: Yazın yaptığın en kötü iş neydi?

KS: Hiç olmadı. Yazları çok müthiş filmler yaptım. Bir keresinde yapım tasarımcısını sevmemiştim, eğer bu kötü işten sayılıyorsa![gülüyor]

Q: Kristen, “Twilight” serisindeki bir sonraki film olan “Yeni Ay”da dört gözle beklediğin şey nedir?

KS: Filmin her yönünü dört gözle bekliyorum. Çok daha fazla şey ortaya çıkartıldı, kurtadamların dünyasının hayata gelmesi gibi , ve ikinci film çok daha değişik. Edward onu terk ediyor, ilk filmin tamamen birbirlerine olan bağlılığı üzerine olduğu düşünülürse bu ilginç. Ve onların birbirleri olmadan
çabalamalarını görmek ve bu karakterin, Jacob’ın, aydınlığı ve sıcaklığı temsil etmesi gerektiğini görmek de öyle. Onu (Bella) çıkılması imkansız görünen bir monotonluktan çekip çıkartıyor. Ve bu gerçekten trajik. Aslında çalışılması gereken daha çok şey var. İlki güzeldi çünkü o en büyük aşk ve terk edişti, ve bu iyiydi, çünkü bu da bir tür ifadedir. Şimdiyse farklı bir hikaye.

Q: Hayat sert bir şekilde değişti mi? Sürekli izlendiğinin farkında mısın?

KS: Hergün değil, sadece basın toplantılarında ya da bunun gibi şeylerde ne söylediğine dikkat etmek zorundasın. Fakat gerçekten insanlar çoğu zaman beni tanımıyorlar. Sanırım kendi halimle farklı görünüyorum. Aynı zamanda çok yaklaşılabilir değilimdir, ve belki de ‘Ooohhh, o çok korkunç!’ diyorlardır[gülüyor].

Q: Bu film hayatını değiştirdi mi?

KS: Çok büyük bir planım yok. Bir şeyleri çok irdelemiyorum. Bir projeye ve onun diğerlerine nasıl benzediğine bakmıyorum. Bu ‘Oh bu bir sonraki adım ve muhtemelen benim için zekice’ demek değil. Adventureland, mesela, yapmak istediğim bir şeydi çünkü karakterlere çok kolay emek harcanabilirdi. Orada öylece oynanmak için duruyordu. Gerçek insanlar gibi oynadılar- hayata geçirmezseniz sayfanın ortasında öleceğini düşündüğünüz biri için sorumluluk duyuyorsunuz. Ne zaman bunu hissederseniz, bu değecek bir şeydir. Fakat Twilight’a gelince o gerçekten sevdiğim şeyleri yapmamı kolaylaştırdı, normalde kimsenin görmeyeceği bağımsız bir film gibi şeyleri.‘Oh hadi gidip bu striptizci filmde Bella’yı görelim; çılgınca olacak!’ gibi bir şey. [gülüyor]

5 Saat Boyunca Yeni Ay Filmini İzleyebilir Misiniz?

Bildiğiniz gibi Death Cab for Cutie’nin “Meet Me on the Equinox” şarkısıYeni Ay’ın ilk parçası.. Durum böyle olunca grup filmin tam montajlanmamış halini izlemek için davet edildi ve bu tam 5 saat sürdü!
“Filmde herhangi bi efekt,bir müzik yoktu” diyor grubun gitaristi Chris Walla. “O gün için başka program yapamadık çünkü bu iş tam 5 saat sürdü. Kimsenin gördüğünden daha fazlasını görmedik.Fragmanı izledik,gerçekten bununla ilgiliydi!”


Twilight 2010 Takviminde New Moon (Yeni Ay) Filminden Yeni Fotoğraflar



The Twilight Saga’nın ikincisi olan New Moon (Yeni Ay)’ın 2010 takvimi satışa çıkarıldı! Fiyatı 12.99 dolar olarak belirtilen ve New Moon filminin yeni karelerini taşıyan bu takvimi online olarak satın almak için tıklayınız...

http://search.barnesandnoble.com/booksearch/isbninquiry.asp?ean=9781438805214&

29 Eylül 2009 Salı

Kristen Stewart’ın Yeni İmajı


MSN Meksika gazetecisi Oscar Uriel Comic Con’da Kristen Stewartla röportaj yaptı. İşte izlenimleri...

Stewart, büyük bir ihtimalle o sırada çekimi devam eden “The Runaways” filmi nedeniyle, heroin chic görünümüyle ( bembeyaz bir ten, çok koyu göz makyajı ve taranmamış doğal saçlar) geldi. Kendisiyle röportaj yapan gazetecilerle görsel temastan kesinlikle kaçındı. Bana bunun nedeninin, oyuncunun fazlasıyla çekingen olması ve işinin gerektirdiği bazı durumlardan hoşlanmaması olduğu söylendi.Yine de kendisiyle devam filmindeki karakterinin zorlukları hakkında konuşmayı başardık ve söylediği şuydu:

“Bu filmde Edward’ı görebilmemizin tek yolu Bella’nın fazlasıyla kişisel bakış açısı aracılığıylaydı. Sadece onun anıları aracılığıyla karakter var olabilir, yani fiziksel olarak orada olmak zoruda değil. Bu film birinci filmden çok çok daha duygusal, size bunu garanti verebilirim. Kitabı okuyan herkes ikinci kitabın birinciden daha yoğun olduğunu bilir çünkü Alacakaranlık’tan farklı olarak Yeni Ay, ilk aşkla ilgili değil. Bu filmde, Bella kendisini manik depresif bir kişilik olarak gösteriyor ve beni zorlayan şey kendime şunu sormam oldu: “ Bu karakteri içinde olduğu durumdan nasıl çıkarırım? Ve bu süreçten geçen bir insanı nasıl oynarım?” Hayattan ağır darbeler alıp bunlarla büyüyen genç bir kadını canlandırmak gerçekten çok zor. Kariyerimde Alacakaranlık’daki kadar çok beklentinin olduğu başka projelerde çok fazla yer almadım ve şunu itiraf etmeliyim ki ben sadece bu projenin fanlarından biriyim. Filmin nasıl tamamlanacağı ya da ilk fragmanların nasıl görüneceği gibi şeyler beni çok heyecanlandırıyor. Fanların bu filmde Edward’ı az göreceklerinden dolayı üzüldüklerini biliyorum, ama bana güvenin, onu yeteri kadar göreceksiniz, ve eğer Edward Cullen karakteri ayrılmasaydı, biz onu nasıl özleyecektik?” diye bitiriyor oyuncu.

New Moon’dan Fotoğraflar




Yeni Edward Cullen (Yeni Ay) Posteri

New Moon (Yeni Ay) Kamera Arkası Fotoğrafları




Alacakaranlık ( Twilight ) – Stephenie Meyer


Kitabın Tanıtımı
Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yanı kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum. Isabella Swan Washington’ın, yağmurun hiç dinmediği küçük kasabası Forks’a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward’la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hâle sokar. Edward şimdiye kadar, içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward’ın en çok değer verdiği insan olan Isabella… İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur. Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap...

Fantastik türde kitap sevenlerin gerçekten soluksuz okuyacakları bir kitap. 400 küsür sayfa fakat o kadar sürükleyici ki bir günde bile bitiyor.

Yeniay Fragman

28 Eylül 2009 Pazartesi

YeniAy Hakkında

 
Edward Cullen, Bella onu düşünmediği sürece aslında yeni Ay kitabında fazla yok. Ama yapımcılar yakışıklı aktörü görebilmeniz için bu durumu düzelttiler. Pattinson için bu yine de yeni bir oyunculuk deneyimi, Kanada’ya taşınmak ve yeni bir yönetmen ile çalışmayı saymıyoruz bile.
“Bu filmi diğerinden farklı yapan sadece yönetmen değildi,” diyor Pattinson.
“Değişikti çünkü bu sefer nasıl birşeyle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi biliyorduk. Bu filmde yardımcı oyuncu konumundayım. Şimdiye kadar yaptığım en rahat işlerden biriydi. Chris çok barışçıl ve onunla gerçekten iyi anlaştım.”
Çekimler tamamlanıp sahneler biraraya getirilmeden önce bile Pattinson Yeni Ay’ın Alacakaranlık’tan farklı olacağını biliyordu.
“Estetik olarak çok farklı görünüyor. Senaryo çok farklıydı. Duygusal durum da çok farklı. Yani bu filmin nasıl olduğunu görebilmek için merakla bekliyorum.”
Vampir çılgınlığı büyümeye ve franchise’ı tetiklemeye devam ediyor ama Patttinson bu konuda yorum yapamıyor.
“Sanırım bu konuda soru sorulacak en son kişiler biziz. Sorun şu ki, ben baştan beri bu hikayeye vampir hikayesi olarak bakmadım, rolümü oynadığım zamanlarda vampirlik durumunu elimden geldiğince elimine etmeye çalıştım ve bu durumu onların ilişkisini biraz daha endişe verici hale getirmek için kullanmaya çalıştım. Rol görüşmesinden hemen sonra kendimi hikayeye vermiş buldum ki o ana kadar kitapları okumamıştım bile. Giderek hikayeye daha bağlı hale geldim. Son bir kaç haftadır Tutulma’nın senaryosu hakkında insanlarla konuşuyorum ve bu konuda tartışmacı birı haline geldim ki normalde böyle değilimdir. Kitapların kesinlikle insanları etkileyici özelliği var.”
Sebepler sadece bunlar da değil çünkü Yeni Ay Pattinson’un serideki en sevdiği kitap.
“Edward abartılmış bir karakter bana göre ve bir çok kişi aslında onu romantik kahraman olarak görüyor. Yeni Ay’da çok mütevazi buldum onu. Bella’ya bakıp onun haddinden fazla sevdiğini düşününen ama onun etrafında olmaması gerektiğine inanan bir karakter. Bilerek ilişkiyi bitirmeye çalışıyor ki bunun onun için ne kadar acı verici olduğunu anlamak hiç de zor değil. En sonunda ise diğer bütün kitaplarda olduğu gibi Bella onu kurtarıyor. Herkesin Edward’ı bir kahraman olarak görmesi çok komik çünkü o sürekli olarak aslında yardıma ihtiyacı olan kız tarafından kurtarılıyor ve Yeni Ay’da da bunun farkına vardığını düşünüyorum. Tutulma’da artık Jacob’a yetişmeye çalışıyor çünkü o yokken olan bitenlerden çok haberdar değil. Yaşayan bir varlık olduğunu kabulleniyor artık ve bu yüzden de Jacob’a yetişmek zorunda.”


Bella - Edward


Bella & Renesmee

Twilight Saga serisinin dördüncü ve son kitabı olan Breaking Dawn’ın Summit tarafından filme çekileceği belirtildi. E! Online’e konuşan Summit sözcüsü, “twilight hayranları rahat olsun, Stephanie Meyer ile Breaking Dawn’u beyazperdeye aktarma konusunda çalışıyoruz" dedi.

Robert AnOther Man Dergisinde



DazedDigital 1 Ekim’de piyasaya çıkacak olan, Hedi Slimane tarafından çekilen ve Nicola Formichetti tarafından tasarlanan Robert Pattinson fotoğraflarının kapakta yer aldığı, AnOther Man Dergisinin 9. sayısı hakkında ön bilgiler verdi. Dave Calhoun 23 yaşındaki Alacakaranlık yıldızı ile şöhretin ve oyunculuğun baskısı hakkında konuştular: “Oyunculuk hayatımda yaptığım en zorlu iş.”

Dave Calhoun tarafından hazırlanan Robert Pattinson yazısından bir bölüm:
Pattinson hayranların Alacakaranlık kitaplarına olan bağlılığının farkında mıydı? Bu daha çok kitabın uyarlaması istedikleri gibi olmadığında öfkeye ve hatta nefrete dönüşecek bir saplantılı bağlılık gibi görünüyor. O başlarken neyin içine girdiğini biliyor muydu?

“Bu durum çok garip aslında, her ne kadar rakamlar bu kitapların çok başarılı olduğunu ve milyonlarca satıldığını gösterse de, onları Londra’da bulamıyorsunuz. Bir kaç kitapçıya baktım ve bu kitaplar yoktu. Kızkardeşimin bir arkadaşı dışında tanıdığım hiç kimse bu kitapları okumamıştı. Hiçbir fikrim yoktu. Daha önce Kristen Stewart’I “Into the Wild” filminde görmüştüm ve yönetmen Catherine Hardwicke’nin diğer filmlerini izlemiştim, ve bunlar konu ile ilgili bildiğim çok az şeyin tümü idi.”

Onun tavırları çok rahat. Saldırgan veya heyecanlı görünmüyor, daha çok kendini akışa bırakmış ve bundan keyif alıyor gibi bir havası var. O gelecekte çalışmak isteyeceği film yapımcılarına ulaşmak için yeni kavuştuğu şöhreti ve filmlerinin hasılat rakamlarını kullanacak mı?

Bundan pek emin değil.

"Sinir bozucu bir şekilde buna ekleyebileceğim, veya eklemek isteyeceğim çok az şey olduğunu hissediyorum."

Ama o neye ihtiyacı olmadığını biliyor.

“Ben bunun gölgesinde bir oyuncu olmak istemiyorum. Dikkat çekici olmakta çekici bir yan bulmuyorum.”

AnOther Man Dergisinin 9. sayısı Amerika' da 2 Ekim’de satışa sunulacak.

Kaynak: robertpattinson-tr.com

27 Eylül 2009 Pazar

Edward Cullen & Renesmee Cullen

Kristen Stewart & Robert Pattinson

Kristen Stewart

Kristen Stewart - Robert Pattinson

Alacakaranlık

And so the Lion feel in love with the Lamb!!! Say Edward...

Ve aslan kuzuya aşık olur!!!

GECE YARISI GÜNEŞİ


1. Bölüm
Hayat…
Tek başına söylediğinizde ne kadar da masum, huzur verici bir kavram. Kulağınıza ilk kez mırıldanıldığı anda bedeninizi baştan aşağı sıcaklığıyla kuşatır. İliklerinize kadar tınısını hisseder tam anlamıyla büyülenirsiniz.
Ama büyü bozulup bu huzur verici sandığınız kavramın derinliklerine yol aldığınızda hain, acımasız, adalet güdüsü olmayan bir kaplan kadar vahşi ve ürkütücü olduğunu görürsünüz.
Kaçmak istersiniz fakat acımasız kaplan acıkmıştır. Bütün bedeni, ruhu sadece kana odaklanmış ona hizmet eder ve onun için savaşır hale gelmiştir. Seslenirsiniz, çığlık atarsınız ama kimseniz yoktur. Size cevap verecek, kurtaracak hiç kimseniz, hiçbir şeyiniz yoktur.
Yaşama temennisi ile çabalamaya kalkıştığınız anda ise üstünüze atlayıp keskin, sivri pençelerini kalbinizin tam ortasına saplayıverir. Nefes alamazsınız, göremezsiniz, duyamazsınız hatta hissedemezsiniz bile. Sadece beklersiniz…

New Moon Filminden Kitaba Göre Farklılıklar


Life & Style Magazinde yer alan bir habere göre Yeni Ay (New Moon) filminin kitabına göre farklı olacağından bahsediliyor.
* Filmde Bella’nın Edward’ιn sesini duymak, onu hatιrlamak için kendini tehlikeye atışιnı çok daha dikkat çekici şekilde olacağı belirtilmiş.
* Filmde kitaptakinden farklι düşünülmüş sahnelerden birisi de Edward’ιn sadece ses olarak değil halisünasyon kurgusunda görsel olarakta görülecek olması.
* Filmi kitaba göre daha aksiyonlu yapacak diğer unsurun, Laurent’in Kurtadamlar tarafιndan öldürülme sahnesinin kesintisiz gösterileceği yönünde. Anlaşιlan o ki kurtadam şovu bu defa kesinleşti.
* Son olarakta Bella’nın vampir olma istegi üzerine Edward’ιn evlilik şartı yerine çok daha farklı bir şart koşulacağı bildirilmiş.

Robert Pattinson - Kristen Stewart