23 Şubat 2012 Perşembe

Rob'dan Bel Ami İçin Açıklama...


 Rob: Bir Oyuncu Olarak Bel Ami'de Oynamayı Sevdim 

Yozlaşmış bir devlet ve yozlaşmış bir medya... 1885 yılında Guy de Maupassant romanı "Bel Ami"'den aynı adla beyaz perdeye uyarlanan film, Declan Donnellan tarafından yönetiliyor.
Ama Donnellan'ın ve işbirlikçi Nick Ormerod filmi, cuma günü Berlin Film Festivali'ndeki galasında daha az jeopolitik başka bir nedenle dikkat çekti: Robert Pattinson
Alacakaranlık filminin yıldızı Robert Pattinson filmde George Duroy isimli karakteri canlandırıyor. Film, 1980 yılında genç gazetecinin Paris’te çok etkili ve güzel bir kadınla kurduğu ilişki ve acımasızlığı sayesinde şöhret basamaklarını birer birer çıkarak kentin en güçlü adamı haline gelmesinin öyküsünü işliyor.
Film, Duroy'un bir arkadaşı olan Charles Forestier (Philip Glenister)'in akıllı ve güzel karısı Madeleine'in (Uma Thurman) George Duroy (Robert Pattinson) ile ilişki kurması ve aksanını düzeltmesine yardımcı olmasıyla başlar. Paris'in en önemli kişilerinden biri olan Madeleine daha sonra hayatını Duroy ile birleştirir. Ama Duroy her kadını büyüleyen yakışıklılığı ile buna metresinin kızı Clotilde (Christina Ricci)'de dahil herkesi etkisi altına alır ve ona Bel Ami lakabı takarlar.
Tembel Lothario daha parlak olmak için çocuk oyuncağı olur ve anlayışlı Madeleine, politikacılar ile yazdığı makaleler ile gazete güç haline getirdi. Bel Ami gazetenin editörü Rousset (Colm Meaney) tarafından hakaret ettiği gerekçesiyle işten atıldığı zaman, o adamın karısı Virginie (Kristin Scott Thomas) ve kızı Suzanne (Holliday Grainger) onun dikkatini çeker.
Düzenlenen basın toplantısında, Pattinson çok ahlaki olarak şüpheli karakteri oynamaya motive hissettiğini söyledi. "İlk okuduğumda, hemen hemen bir kişinin amacına ulaşmak için enerjisi ile ilgili değildi, bu sadece bir fikir ile ilgiliydi. Biri onu hafife aldığında, o zaman bir enerjisi vardı." dedi Pattinson. "Birkaç sene önce böyleydi. Biri bana hakaret ederse, ben hırsla 10 yıl elde ettim. (O Senaryoyu ilk okumaya başladığından beri o yıllarda dışarıda büyüdüğünü söyledi.)
Pattinson, bir sonraki David Cronenberg'in filmi "Cosmopolis"'de de görünür. O bazen onun için buz gibi soğukta saatlerce bekleyen kadın hayranları tarafından sürüklendiğini söylüyor. "Çoğu zaman tek cinsiyette seyirciye sahip olmak garip. Ama bu harika - onlar inanılmaz sadık oldular."
Ona "Twilight filminin devamı olursa o filimde görünür müydünüz?" diye sorulduğun da ise "Stephenie Meyer seriye devam ederse ne olacağını merak ediyorum ama benim için çok geç. Bunun için çok yaşlıyım." diyerek cevap verdi.
Bel Ami filminin yönetmenleri Declan Donnellan ile Nick Ormerod, Royal Shakespeare şirketlerini Londra'da Royal National Tiyatrosu ve Moskova Bolşoy Balesi ile çalışmış bir tiyatro ekibi tarafından büyük bir başarıyla ortaklaşa yönetiyorlar. Bu onların ilk uzun metrajlı filmleri. Herkesin parçası Robert'dan farklıydı. Ayrıca Donellan onun hakkında "Oyuncuların başı" dedi. "Bel Ami" ve açıkladı. "O, çok az yeteneğe sahip, hiçbir yeteneğe sahip olmayan ve zirvede hakkıyla duran biri. Bu bizim zamanımız için çok iyi bir durum."

Hiç yorum yok: