19 Ocak 2011 Çarşamba

Alacakaranlık ve Tarih




"Alacakaranlık ve Tarih" editörü, bu kitabın Stephenie Meyer’ın karakterleri hakkında okuyuculara bir bakış açısı kazandıracağını umuyor.

Birkaç hafta önce, tarihi bir düzlemde Alacakaranlık karakterlerinin inceleneceği haberi geldi-ve bu haberi düzenleyen de Alacakaranlık’ın bir fan sitesiydi- editörle bir röportaj yapmışlardı ve kitap basılmadan önce bazı detayları editörden almayı başarmışlardı.

Eğer karakterlerin hikayelerini seviyorsanız, daima onlar hakkında biraz daha bilgi edinmek istersiniz, onları dünyaları ile ilgili, hayat hikayeleriyle ilgili ve geçmişleriyle ilgili. Harry potter ve Alacakaranlık gibi iyi fantastik seriler gerçekçi hikayeleri-karakterlerin geçmişleriyle ilgili- kendi kitaplarının içinde anlatıyorlar, bu geçmişi, karakterlerin dünyasının içinde yapılandırıyorlar. Yazarlar gerçek tarihle karakterlerin geçmişlerini harika bir şekilde dokuyorlar. Karakterlerini geliştirirken tarihten yardım alıyorlar ve bazı tarihi noktaları* kitaplarında işliyorlar.

Bu nedenle, Alacakaranlık ve Tarih, tarihin bazı gerçek yönlerini didikliyor. Hayal dünyası, gerçek tarih ve bazı kültürel parçalarla birleşiyor. Stephenie Meyer karakterin bize nerede nasıl doğduğunu ve büyüdüğünü anlatıyor. Stephenie’ye göre, birinin geçmişini biliyorsanız, onu daima daha iyi anlarsınız.

Carlisle’ın 17. yüzyıldaki Londra’daki yaşamı, Alice’in kapatıldığı yerde geçirdiği zamanlar, Jasper’ın İç Savaş’a katılması ve bunun gibi birçok şey umut ediyorum ki Alacakaranlık severlere daha doyurucu bilgiler verecek. Karakterlerin ve onların dünyasının geçmişinin daha zengin anlatımı, fanları memnun olacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: