23 Kasım 2010 Salı

Şafak Vaktiyle İlgili Detaylar


Büyük bir heyecanla beklenen “Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti” oyuncu seçmeleri Los Angeles, Baton Rouge ve Vancouver’da başladı. “Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti” milyonları kendisine bağlayan romantik serinin sır ve gizemlerinin ortaya çıktığı son bölümü.

“Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti” iki ayrı film olarak gösterime girecek. Şafak Vakti – 1. Bölüm 18 Kasım 2011’de ve Şafak Vakti 2. Bölüm ise 16 Kasım 2012’de vizyona girecek. Yönetmen Bill Condon filmleri arka arkaya çekecek.

Oyuncuların, provalar, saç ve makyaj testleri gibi, hazırlıkları Ekim 2010’da Baton Rouge’da başlayacak. Şafak Vakti 1. Bölüm ve 2. Bölümün çekimleri 1 Kasım 2010 tarihinde başlayıp, 2011 yılı Mart ayı sonuna kadar devam edecek. Louisiana’daki çekimler 1 Kasımdan Ocak 2011 sonuna kadar devam edecek. Çekimler daha sonra 1 Şubat 2011’de Vancouver’da başlayacak ve Mart sonunda tamamlanacak. Summit Entertainment çok sayıda oyuncu bulunmasından dolayı çekim tarihlerinde bir takım kaymalar olabileceğini ve çekimlerin uzayabileceğini açıkladı.

Şafak Vakti II 3-Boyutlu olarak yayınlanacak, ancak 1. Bölüm ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 3-Boyutlu bir film iki yöntem ile yapılabiliyor. Birincisi filme çekim sonrasında CGI kullanarak 3-Boyut efektleri eklemek. Diğer yöntem ise filmi özel 3-Boyut kameraları ile çekmek. Mesela Avatar filmi Sony HDC-F950 3-Boyut kameraları kullanılarak çekildi. Condon’ın hangi yöntemi kullanacağı bilinmiyor, ama 3-boyutlu kameraların efektleri çok daha üstün olduğu için 3-boyut kameraları kullanarak çekim yapacağı tahmin ediliyor.

Çekimler Baton Rouge, Louisiana ve Vancouver’da gerçekleşecek. Filmin çok büyük bölümü, Louisiana eyaletinin film stüdyosuna sağladığı %30 indirim vergi indiriminden dolayı, Louisiana’da çekilecek. Şafak Vakti filminin her iki bölümünün bütçesi de serinin diğer filmlerine ayrılan bütçeden fazla, bu sebeple Summit Entertainment Louisiana’da çekim yaparak masraflarını azaltacak. Vancouver çekimleri sadece Şafak Vakti için zorunlu olan bir kaç çekimi içerecek

Kaynak:Facebook

Hiç yorum yok: